• OBA Openbare Bibliotheek Amsterdam

  In filiaal Olympisch kwartier hangen deze twee maanden schilderijen van Mieke Unterhorst. De schilderijen zijn vaak rond en de thema's zijn: de psychiatrie; levensbeschouwende onderwerpen en hele vrolijke schilderijen, zoals bijvoorbeeld van narren.
  OBA Openbare Bibliotheek Amsterdam, Laan der Hesperiden 18, Amsterdam, Nederland
  1 juli 2013 tot en met 31 augustus 2013
  Meer informatie
 • individu, wereld en kortsluiting

  Een expositie met werk van Mieke Unterhorst. De schilderijen vertellen over de psychiatrie en over levensbeschouwende onderwerpen. Kortsluiting is een expositieruimte in een voormalig transformatorhuisje. Het werk is vanaf de straat te zien achter een deur met raam en wordt 24 uur verlicht.
  Kortsluiting, 1e Schinkelstraat 16, Amsterdam, Nederland
  2 mei 2013 tot en met 31 mei 2013
  Meer informatie
 • OBA Openbare Bibliotheek Amsterdam

  Twee maanden hangen in filiaal Duivendrecht schilderijen van Mieke Unterhorst. Zij schildert met acrylverf kleurrijk, realistisch en figuratief. Met soms gebruik van goudverf en symboliek. Naast de vrolijke schilderijen schildert zij ook over haar leven destijds als kind van een moeder met een psychische ziekte. Zij wil hiermee taboe-doorbrekend zijn.
  OBA Openbare Bibliotheek Amsterdam, Dorpssplein 60, (Filiaal Duivendrecht), Nederland
  5 december 2012 tot en met 31 januari 2013
  Meer informatie
 • Tondo's

  In deze Streetgallery hingen 5 van mijn tondo's en een schilderij dat ik maakte naar aanleiding van een houtsnijwerk dat mijn moeder maakte op de arbeidstherapie van het psychiatrisch ziekenhuis waar zij 16 jaar woonde...... Verder waren er nog foto's te zien van andere tondo's die ik maakte.
  Streetgallery, Kerkstraat 5, Noordwijk, Nederland
  1 oktober 2012 tot en met 30 oktober 2012
  Meer informatie
 • Tentoonstelling MFC

  Op deze tentoonstelling hingen schilderijen van Mieke Unterhorst. Zij schildert voornamelijk Tondo's (ronde schilderijen).
  Multifunctioneel Cultureel Centrum, A.J. Ernststraat 112, Amsterdam, Nederland
  25 februari 2011 tot en met 25 maart 2011
  Meer informatie